Yangın direnci: Ivedi çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanların emniyetli tahliyesini sağlamlamalıdır.
Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve metanet karınin yeğleme edilir.
Her mevsim muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında rastgele bir kayıt, möble veya ayrıksı bir hail bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.
Yangın Kapısı yaman sızdırmaz özelliğe malik olması zımnında yangın anında insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu kapılar dışarıya esaslı ve kolay açılabilen mimariya sahiptir.
Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının kesinlikle açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın çabucak rastgele bir ihtisas düzlükı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.
Dolgular ile kapı işsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda basit açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Biryoğun yangın kapısı modelinin taraf aldığı bu alanda; panik barlı yangın kapısı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, tezyinî yangın bapları, standart yangın bapları kabil modeller bile bulunuyor.
Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleşatır bu tür kapıların en heybetli kazanımı kötü sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine makul olarak belirlenen yerlere ve adetlara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit hür buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Mono blok beden yapısı şube sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin deruninden geçen 4 tane cıvata ile bir birine demetlanması ile sağlamlanmaktadır.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.
Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin yanı sıra, kullanılan malzemelerin kalitesi ve Yangın Merdiveni Kapısı sistemin her bir parçkakımının diğeriyle uyumudur